Et kodus oleks õnne ja rahu

Kiri, millest võib abi olla veel mõnele teiselegi

Tere.

Käisin Teie juures teraapias. See aitas mul mõista  probleeme, mille otsa ma ikka ja jälle olen takerdunud.

Sain aru, et minu armastusevajadus lapsepõlves on jäänud rahuldamata. Sellepärast  tunnen end mingil määral üksiku, hüljatu ja jäigana ning olen arvanud, et suudan armastusväärne olla ainult siis, kui keegi mind armastab.

Olen klammerdunud vägivaldse ja omamoodi õnnetu partneri külge, kellel on samuti midagi saamata jäänud ja kes on mingisse arengufaasi takerdunud.

Minu jaoks on selline sõltuvuslik käitumine olnud enesestmõistetav ja ma ei ole osanudki teisiti käituda. Nüüd mõistan, et sellises harjumuslikus sõltuvusseisundis on mulle tundunud, et ma ei tule oma eluga toime ega suuda  ka selle eest vastutada.

Olen sageli vihane olnud, aga  ma ei ole saanud seda  välja näidata. Nüüd mõistan, miks olen käitunud passiiv-agressiivselt. Selgitasite seda mulle väga hästi.

Ohvriks mänginuna olen  lasknud  vastutuse oma tegude eest teiste kaela veeretada, et teised minu elu eest vastutaksid.

Olen ennast uuesti  loomas.

Suur tänu!
Elviira

Tweets